Ei van Edje

Yo!

Ten eerste wil ik iedereen feliciteren met de prachtige overwinning op onze olijke vrolijke vriendjes uit havenstad rotjeknor. Prachtig hoe die grote muil die ze van tevoren hadden met hun konijn van zooijdonk weer dicht werd getimmerd. Zij van zooijdonk, wij Jari, wie is nou een echte grote voetballer? Precies. Tot zover de grote euforie.

Personen die frequent deze site bezoeken en ook mijn ge-eier een beetje volgen weten dat ik geen fan ben van “onze” voorzitter en ook niet echt van de nieuwe voorzitter. Ik heb al vaak gezegd dat fanatieke supporters (lees: F-side) door Ajax, en met name door ome Michaeltje, worden gezien als een ballast die je zo snel mogelijk moet zien kwijt te raken of ervoor zorgen dat ze hun porem houden. Een tijdje geleden werd dit bij monde van nonkel Michaeltje bevestigd. Citaat: “Als er voor Ajax en grote deal te behalen valt, dan kunnen supporters mij niets schelen” en “Natuurlijk komen spelers als Mido en Zlatan jullie niet bedanken na een wedstrijd, nadat jullie ze eerst uitschelden. Als ik hun was geweest, was ik wel richting jullie vak gelopen, en had daar uitgebreid mijn middelvinger aan jullie getoond”… 

Michaeltje? Mag ik je ff melden dat jij dat toch al doet, zij het op een iets wat andere manier? Ik ben meteen ook maar ff zo vrij om te melden dat je niet eens meer de middelvinger krijgt, die ben je niet eens waardig meer… Verder vind ik dat je wat mij betreft de grafkanker kunt krijgen… En dit is gewoon pure meningsuiting… Verder moest hij ff zijn Ei (dit ruikt naar plagiaat…) kwijt over een uitnodiging die Ajax-supporters van fans van Groningen hadden ontvangen om te gaan meppen. “Als er mensen zijn die problemen veroorzaken moeten jullie ze zelf maar in elkaar slaan, maar dat doen jullie niet, dus zijn jullie allemaal hetzelfde”…(Oproepen tot geweld, dat hadden we van “onze” voorzitter niet echt verwacht) Beste ome Michaeltje, wat is kennis van zaken hebben toch maar een verschrikkelijk onnodig iets he? Wat moet je er in godsnaam mee? Gewoon zelf je kwakkie doen, al slaat het werkelijk NERGENS op. Misschien is het voor jou inderdaad een ballast, voor ons als supporters niet. Zo worden wij tenminste niet beschuldigd van dingen die helemaal niet waar zijn, en daar kom ik dadelijk nog even op terug. Ik zal je er eventjes fijntjes op wijzen dat de Ajax-supporters na het ontvangen van de uitnodiging, deze doorgespeeld hebben aan de politie. 

En nu denk jij, ome Michaeltje: “SHIT! Nu wordt het voor mij een tikkie moeilijker om die lastpakken kwijt te raken, ze beginnen blijk van goed gedrag te vertonen…”. Beste ome Michaeltje? Mag ik even van mijn stoel kukelen (kukeldekuu! Vraag ik me ineens af, ik ben een haan en ik leg eitjes… Vaag, maar dat zegt me meissie ook wel vaker, hoewel dat wordt moeilijk, aangezien ik vrijgezel ben, en nou moet ik kop houden want dit wordt pas echt vaag… Mochten er chickies interesse hebben, me mailadres staat altijd open) (wat was de oorspronkelijke zin ook weer?) van het lachen? Ik vind het heerlijk, ome Michaeltje, dat jij nu eens flink in de zeik wordt gezet door ons, en niet andersom.

Maar goed, ik zou nog eventjes terugkomen op het beschuldigen van onterechte dingen. Deze week lezen wij op Ajax.nl dat “de OFA ome Michaeltje verkeerd heeft geciteerd”… Ons nonkeltje gaf er een reactie op waarin hij zei dat hij dergelijke dingen niet heeft gezegd. Hij weigerde om wel te melden wat hij dan WEL heeft gezegd. Even snel langs het casino, ik gok erop dat hij dezelfde meningen anders heeft geformuleerd. Zelfde bedoeling, andere woorden. Oompje? Lul niet zoveel jonge…

Zo, nu heeft Michaeltje weer genoeg aandacht gehad, de koek is op. Maar niet voor dit Eitje, want ik heb er nog eentje in de pijplijn (bij kippen en hanen heet zoiets een cloaca, maar ik zal jullie het verdere biologische gebrabbel besparen) zitten. De fans van mijn Eieren weten ook hoe ik over het “gematigde Ajax-publiek” denk. Andere benaming is: “voetballiefhebbers die geen andere club in de buurt hebben”. Veel van deze kiddo’s is lid van de SVA. Ik ook, dus wij ontvangen de AjaxLife. Iedereen die dit ding leest heeft gemerkt dat er sinds kort een discussie gaande is over het zingen van “Joden, Joden” in de Arena. Er is een “supporter” die vind dat het “Joden, Joden” veranderd moet worden in “Goden-zonen”… Beste supporter, ik weet niet hoe het met jou zit, maar eerlijk gezegd vraag ik me af wat je gaat zingen als Ajax niet bovenaan staat. Want dan is dit toch wel je reinste “ego-afzeikerij”!!!!!!!!!! Verder moet ik nog heel even kwijt dat supporters die alleen naar de wedstrijden tegen de wat grotere clubs komen, daar dan zitten als een stel uilskuikens en hun bek niet opendoen, en tien minuten voor tijd vertrekken onder het mom van “de file vermijden” niet moeten gaan denken dat zij kunnen gaan bepalen wat er in de Arena gezongen gaat worden. Laat ze maar eerst eens iedere wedstrijd aanwezig zijn, hun bek opendoen en laten horen wat er WEL gezongen moet worden en de hele wedstrijd er zijn. DAN mogen zij wat mij betreft hun bek opendoen en deze discussie voeren, anders kan ik maar een ding zeggen: muil dicht en oprotten! Gezellig met ome Michaeltje en de rest van dat hypocriete bestuur mee! Ik ben uitgeëierd. 

M@zzels!!

@je